četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Sami napravite pektin kod kuće

Za mnoge recepte koristi se sastojak pektin. Da bi naučili sami praviti pektin kod kuće, evo kratkih uputa.

Dakle, kako se pravi domaći pektin? Slijedite naše upute da ne idete u trgovinu zdrave prehrane.

Recept za domaći pektin

Potrebno vam je kilogram organskih jabuka i 2,5 litre vode. Isjeckajte jabuke na kriške, očistite od sjemenki i peteljki, pa ih stavite u lonac sa debljim dnom i prelijte ih vodom, potom poklopite.
Kuhajte na jakoj vatri, jer pektin mora u najbržem mogućem roku da dostigne visoku temperaturu. Ostavite da se kuha oko 25 minuta sve dok se smjesa ne zgusne tako da ostane polovina od početne.
Po potrebi promiješajte s vremena na vrijeme i smanjite temperaturu. Smjesu potom procijedite kroz cjediljku, pa vratite da se dokuha još desetak minuta. Pretočite u sterilne staklenke, pa odložite u frižider.
Dobiveni pektin bi trebalo da podsjeća na žele smjesu.

Nema komentara:

Objavi komentar