ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Čaga je parazit koji uspješno uništava zloćudne stanice u našem tijelu

Čaga je zapravo parazit koji jako dobro djeluje protiv zloćudnih stanica u našem organizmu. Prirodni je borac protiv tumora, a sve to zahvaljujući betulinskoj kiselini, koju ima u sebi a koja sprečava razvoj raka.

Betulinska kiselina iz čage efikasno uništava kancerogene stanice, a da pri tome ne uništava zdrave stanice u našem tijelu.
Istraživanja koja su do sada provedena dala su rezultate koji pokazuju kako čaga jako dobro djeluje protiv raka dojke, jajnika, vrata maternice, prostate, pluća, želuca, slezene, mozga i timusa te leukemije, melanoma i limfoma.
Čaga svojim moćnim protuupalnim djelovanjem i mehanizmom apoptoze uništava deformirane stanice.
Korisna je i kao dodatak konvencionalnim sredstvima za kemoterapiju, jer ublažava njihove nuspojave i jača imunitet.

Čaga kao prirodni adaptogen

Čaga je moćan adaptogen, a to znači da djeluje protiv stresa, koji uzrokuje 90% svih bolesti. Sovjetska vlada je svojedobno svojim sportašima i astronautima naredila da koriste adaptogene za poboljšanje umnih i tjelesnih sposobnosti. Jedan od njih je bila i čaga, koja se pokazala najdjelotvornijom.

Čaga štiti zglobove i vene

Ruski liječnici uspjeli su napraviti ljekovite kreme od čage, koje su se koristile za zglobove i vene. Razvili su sistem mikrokapsula, koji omogućava sastojcima čage da lako prodru u kožu i djeluju neposredno u zglobu, u žarištu oboljenja.
Taj lijek ublažava bol, zaustavlja grčenje mišića, potiče uklanjanje soli i toksina iz zglobova, osjetno usporava njihovo starenje i razaranje hrskavičnog tkiva. Izvještaji iz klinike u Vladivostoku spominju stopostotno izlječenje od psorijaze, što se jako rijetko postiže kod te bolesti. Aktivne komponente u čagi djeluju antioksidativno, antikancerogeno, antitumorski, antivirusno, imunostimulativno, analgetski i protuupalno.

Ljekoviti pripravci od čage

U pravilu se čaga melje u fini prah i pretvara u napitak sličan kavi ili čaju, a može primjenjivati i u obliku tinkture. Redovito konzumiranje čaja od čage štiti od stresa, trajno povećava otpornost organizma prema bolestima i daruje dugovječnost. Sibirski ga narodi redovno piju, što je možda uzrok njihove izvanredne dugovječnosti. Čagu možete nabaviti preko interneta u obliku praha ili gotove tinkture. Pobrinite se da nabavljate divlju organsku čagu, koja je slobodna od svih pesticida. Većina ovih informacija samo su vrh sante, jer su istraživanja ove ljekovite gljive tek počela. Sigurni smo da će budućnost razotkriti čudesna ljekovita svojstva čage.

Nema komentara:

Objavi komentar