utorak, 5. siječnja 2016.

Čuli ste za kuhanu rakiju?

Ako još niste čuli za kuhanu rakiju svakako pročitajte članak. Koristimo priliku da vam predstavimo recept za kuhanu rakiju, odnosno šumadijski čaj.

U Srbiji je kuhana rakija jako poznat napitak, a mnogi ga zovu šumadijski čaj.
Čaj koji ćemo predstaviti je nezaobilazan napitak u kućanstvima širom Srbije, posebno kada temperature odu ispod nule.
Rakija pripremljena na ovaj način je jako dobra protiv gripe, te može poslužiti kao prirodni lijek za bolju cirkulaciju ali i za opuštanje.

Evo recepta za kuhanu rakiju

Potrebno vam je: 4 žlice šećera, 250 ml meke rakije (10 do 12 gradi) i 100 ml vode.
Pripremite sebi kuhanu rakiju po uputama: U metalni lonac ili džezvu stavite šećer da se karamelizira, a kada to postignete skinite sa vrućeg kola pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na kolo da prokuha i da se šećer rastopi. Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natjera da kažete sve tajne.

Nema komentara:

Objavi komentar