utorak, 29. prosinca 2015.

Ljekovito ulje protiv infekcija i upala

Za pripremu ovog prirodnog ulja potrebna su vam samo dva sastojka. Saznajte kako se pravi ovo ljekovito ulje koje će vam odlično poslužiti protiv infekcija i upala.

Za bijeli luk se već odavno zna da ima jako dobra ljekovita svojstva i trebalo bi češće da se nađe ne samo u vašim jelima, već i kao sastojak prirodnih preparata. Ovaj prirodni lijek u kojem se nalazi i bijeli luk možete koristiti kao lijek protiv brojnih upala, infekcija, herpesa, gubitka kose, akni i u drugim sličnim situacijama.

Recept i upute za pripremu ovog prirodnog ljekovitog ulja

Da bi sami sebi pripremili ovo ljekovito ulje uzmite par češnjeva bijelog luka, i bocu kvalitetnog maslinovog ulja. Količina maslinovog ulja zavisi od veličine staklenke u kojoj ćete čuvati tu ljekovitu kombinaciju. Očistite bijeli luk i propržite oko minutu na maslinovom ulju. Nakon toga izgnječite luk, i stavite ga tako izgnječenog u staklenku, te ga prelijte maslinovim uljem.
Zatvorite staklenku i čuvajte svoj lijek na svijetlom mjestu (ali ne na direktnom suncu) od 24 do 48 sati. Nakon toga procijedite smjesu i procijeđeno ulje pretočite u bocu te ga čuvajte na tamnom mjestu.
Koristite ulje za tretman infekcija na koži, a možete je utrljati u korijen kose, ostaviti nekoliko minuta da djeluje, pa isprati na uobičajen način. Gljivične infekcije na stopalima možete izliječiti ako stopala potopite u vodu kojoj ste dodali nekoliko kapi ovog ljekovitog ulja.
Također, ovim uljem možete masirati i bolna mjesta na leđima, a nakon toga prekriti najlonskom vrećicom i preko staviti tkaninu da se bolno mjesto ugrije.

Nema komentara:

Objavi komentar