srijeda, 23. prosinca 2015.

Ruski narodni lijek za jaku probavu i jačanje imuniteta

Jak imunitet je prvi korak u prevenciji nastanka gripe ili prehlade. Da bi imali jak imunitet, te bolju mogućnost obrane od virusa, prva stvar na koju trebamo pripaziti jeste pravilan unos zdravih namirnica u organizam.

Naime, prehrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i prirodni, jako zdravi napitci koji nam pomažu da ojačamo imunitet.
Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak zdravog napitka koji ćemo vam predstaviti. Pametno je započeti nešto novo u malim količinama, a to pravilo se posebno odnosi na kefir. Možete piti koliko god želite kefira na kraju, ako vam paše, ali na samom početku količinu lagano povećavajte jer neće odgovarati baš svakoj osobi. Uobičajena količina je oko 1-4 šalice dnevno. Neki ljudi se bore s kefirom na prvu vjerojatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola ili velike količine probiotika. Spomenuli smo alkohol, pa da vas ne zavara podatak, jer u kefiru može biti i do 2% udjela alkohola. Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje tijelo i probavu da se navikne na kefir. Započnite sa kefirom u količini od jedne osmine šalice dnevno, čak možete miješati to u punu čašu vode, a zatim postupno povećavajte dozu.
Kefir se može koristiti kao lijek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju kao što je ovaj napitak ili nakon kemoterapije gdje 4 šalice dnevno može prihvatljivo. Napraviti pauzu jednom tjedno ili slično, kada ne konzumiramo kefir na bar jedan dan. Čak i u Tibetu postoji uvjerenje da je najbolje piti samo 2 šalice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.
Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset milijuna primjeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivirati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, poput urinoterapije ili gladovanja, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje na sebi.
Predstavljamo vam recept Malahova koji odlično jača probavu i imunitet.

Napitak od bundeve za jaku probavu i dizanje imuniteta

Sastojci za napitak: 4 čaše prirodnog kefira, 150 grama kuhane i mljevene bundeve te 1 žlica prirodnog meda.
Priprema: Uzmite 4 čaše kefira i 150 grama kuhane i mljevene bundeve. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte žlicu prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za probavu i jača imunitet cijelog organizma. Svakako vam predlažemo da isprobate ovaj prirodni eliksir koji dolazi iz daleke Rusije.

Nema komentara:

Objavi komentar