ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

Bomboni protiv suhog kašlja za djecu

Znamo svi da je djeci teško dati neki lijek. Obično djeca ne vole „odbojne“ okuse i teško ih je nagovoriti kada trebaju nešto da uzmu.

U slučaju da vašem djetetu smeta uporni suhi kašalj, ovo je odličan recept za  vas. Napravite kod kuće bombone za djecu, koje pomažu iskašljavanju i uklanjaju iritacije koje sa sobom donosi suhi kašalj.
Teško je djecu nagovoriti na uzimanje lijeka, no uz pomoć ove metode, djeca će sama tražiti da dobiju još. To nas ne čudi jer je riječ o „slatkišu“ – lijeku protiv suhog kašlja.
Ako vaši mališani imaju problema sa iskašljavanjem, predlažemo vam da isprobate terapiju sa ovim bombonima protiv kašlja.

Recept za bombone protiv kašlja

Bomboni se rade od prženog šećera, a dokazano je da smanjuju iritacije i pomažu zdravijem iskašljavanju. Prirodni lijek koji napravite posebno je djelotvoran u kombinaciji sa čajem od kadulje, za koju se zna da ima antiseptičko djelovanje.
Napravite bombone prema našim uputama: Uzmite jednu žličicu suhog lista kadulje i dobro usitnite smjesu. Na laganoj vatri rastopite nekoliko žlica šećera, sve dok šećer ne dobije gusti oblik – kada se karamelizira. Nakon toga sklonite šećer s vatre, pa u smjesu dodajte prah od kadulje i lagano promiješajte.
Dok je smjesa još topla i pogodna za oblikovanje, običnom žlicom uzimajte rastopljenu smjesu i stavljajte na metalnu podlogu. Na taj način oblikujete manje plosnate bombone.
Pustite da se bomboni ohlade, i stvrdnu, pa ih kasnije pomoću noža odvojite od podloge.
Ovako pripremljene bombone vaša će djeca obožavati. Mogu se uzimati nekoliko puta na dan, i pomoći će zdravijem iskašljavanju sekreta. Odlični su za uklanjanje suhog kašlja i smirivanje upaljenog grla.

Nema komentara:

Objavi komentar