četvrtak, 18. kolovoza 2016.

Svijet je upoznao zlatno mlijeko - novu supernamirnicu

Zlatno mlijeko je ima za novu superhranu koja je doslovno osvojila svijet. Donosimo vam recept za pripremu.

Ako do sada niste čuli za zlatno mlijeko, sada je prilika za to. Upoznat ćemo vas sa namirnicom koja je u kratko vrijeme postala jako popularna, i to sa dobrim razlogom - riječ je o izrazito zdravim sastojcima, pa svakako iskušajte i sami.

Zlatno mlijeko je zapravo mlijeko pomiješano sa kurkumom, također poznato kao sok ili čaj od kurkume

U nekim dijelovima naše Planete, zlatno mlijeko već ima status superhrane zbog čega smo se odlučili da ga predstavimo i vama. Ako imate volje svakako pripremite sebi čaj od kurkume koji je izrazito dobar za organizam.
Tradicionalno azijsko ime “haldi doodh” zapravo opisuje prirodni lijek koji se koristi protiv kašlja, prehlade i dermatoloških problema. Globalnim rastom popularnosti dobio je ime zlatno mlijeko i u svijetu ga možete naručiti po kafićima, restoranima ili ga kupiti u trgovinama zdrave hrane.
Namirnica koje je poznata već dugi niz godina doživjela je svoju popularnost danas, kada su trendovi u ishrani usmjereni ka zdravom. Poznata ja po svojim antioksidans svojstvima kao i antibakterijskim i protuupalnim djelovanjima u našem organizmu.
Ovo mlijeko snižava krvni tlak, regulira metabolizam, a osim kao dodatak kuhanim jelima može funkcionirati i kao zdrav i okrepljujući napitak.
Ako ga još uvijek niste probali, pripremite se na neobičan ukus koji malo podsjeća na popularni začin kari, ali nije tako intenzivan. Mnogi ovaj napitak pripremaju s kokosovim ili bademovim mlijekom što pojačava njegov okus.
Za pripremu zlatnog mlijeka bit će vam potrebni sljedeći sastojci: 1 šalica kokosovog mlijeka, može i bademovo, 1 štapić cimeta, 1 komad kurkume, neoguljene i tanko narezane ili pola žličice kurkume u prahu, 1 komadić tanko narezanog đumbira, 1 žličica meda, 1 žličica djevičanskog kokosovog ulja i 1/4 žličice crnog bibera.
Priprema: Umutite sve sastojke s mjerom jedne čaše vode i stavite u malenu posudu. Pričekajte da prokuha, a onda smanjite vatru i kuhajte lagano oko 10 minuta. Procijedite u šalicu i posipajte cimetom u prahu prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar