nedjelja, 4. lipnja 2017.

Bijelo pranje: Prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći

Ovom prilikom ćemo spomenuti neke dosta efikasne prirodne lijekove za neugodno bijelo pranje. Iako se pojava najviše javlja kod ženske populacije, moguće je da i muškarci katkad obole. Ipak, takvi slučajevi su rijetki pa ćemo se posebno osvrnuti na bijelo pranje kod žena.


Bijelo pranje je upala koja se pojavi na sluznici vagine. Jako je neugodna i ženama zadaje mnoge probleme. Bijelo pranje se često pojavi zbog različitih upala na maternici, zbog pojave nekih gljivičnih oboljenja, stresa, a može se pojaviti i kao reakcija na neke lijekove.

Bijelo pranje je upala, pa se treba liječiti – kao upala

U našem tijelu žive kolonije bakterija i gljivica. Organizam ih drži pod kontrolom i tada smo zdravi. Ipak, nekada stvari izmaknu kontroli, organizam oslabi a kolonije naglo ojačaju. Kada se to dogodi, mi zapravo već imamo simptome i bolesni smo. Baš je takav slučaj i kod bijelog pranja. Zapravo, bijelo pranje se pojavi kada kolonije štetnih mikroorganizama nadjačaju obranu našeg metabolizma.
Kada dođe do znatnog smanjenja mliječne kiseline na području sluznice, štetne bakterije uznapreduju i pojavi se iscjedak koji zovemo bijelo pranje.
Liječenje ove upale većinom je dugotrajan postupak koji traži disciplinu. Najbolje bi bilo da posjetite liječnika, da on uradi pregled i iznese svoje mišljenje i napiše terapiju. U suprotnom, bijelo pranje možete pokušati liječiti kod kuće.
Liječenje bez obzira dali ga provodili sami kod kuće, ili otišli liječniku, može potrajati, a od vas se traži strogo poštivanje pravila i ustrajnost kroz čitavu terapiju liječenja.
U nastavku ćemo spomenuti neke biljke koje su mnogim ženama pomogle da liječe ovu upalu. To ne znači da su 100% efikasne, ali vam mogu pomoći. Nadamo se da će liječenje biti djelotvorno. U suprotnom, ako vidite da nema pomaka na bolje, svakako posjetite svog liječnika i tražite odgovarajuću terapiju.

Spomenimo neke prirodne lijekove

Mnogi će potvrditi da čaj pripremljen od lista bršljana, hrastove kore i sastojaka koje ćemo spomenuti uspješno liječi bijelo pranje. Sastojke za čaj radije kupite u biljnoj apoteci, nego da je sami tražite u prirodi. Pripremite čaj prema uputama koje slijede; Uzmite po 3 žličice bršljanovog lista i hrastove kore, te po jednu žlicu preslice i lista breze, pa na kraju i 2 žlice kamilice. Kuhajte čaj 5 minuta u 1 litri vode.
Korištenje: Čaj trebate piti dva puta na dan, po jednu manju šalicu, a ostatkom čaja (kada je već ohlađen) trebate ispirati područje infekcije.
I ovaj čaj je dobar; U 1 litru vode prokuhajte po 3 žlice lista oraha, koprive i bršljana, te po 2 žlice kamilice i stolisnika.
Korištenje: Čaj se pije isto kao u gornjem primjeru.
Osim pripremanja ljekovitih čajeva, potrebno je pridržavati se prehrambenih navika. Potrudite se jesti što više peršina, i općenito povrće za koje se zna da je dobro za naše zdravlje. Važno je izbjegavati slatko, alkohol i općenito nezdrave namirnice.

Maslinovo ulje je odličan lijek za žene

Kada se spominje bijelo pranje, te liječenje prirodnim lijekovima, maslinovo ulje tu ima svoje posebno mjesto. Glasi kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za ovu neugodnu pojavu kod žena. Naravno, mislimo na kvalitetno maslinovo ulje, najbolje iz domaće proizvodnje.
Ako želite iskoristiti maslinovo ulje trebat će vam i neven. Naime, neven je još jedna biljka koja ima svoje adute i često se koristi u alternativnoj medicini. Kombinacija maslinovog ulja i nevena pomoći će ženama da se riješe infekcija na području vagine.
Pripremite lijek: U prirodno maslinovo ulje stavite neven, i pustite smjesu da odstoji kroz par dana na toplom i sunčanom mjestu. Kako smo već napisali, koristite prirodno, kvalitetno maslinovo ulje. Ako nemate gdje pronaći cvjetove nevena, onda slobodno iskoristite kantarion.
Ulje koje ste pripremili na opisani način koristite tako što ga nanosite u maternicu prije spavanja. Nakon toga legnete i pustite da stoji do jutra. Ponovite postupak kroz par dana, dok ne vidite poboljšanje. Ako vam ništa od ovoga ne pomogne, svakako zatražite savjet liječnika.

Djelujte preventivno

Da bi zaustavili pojavu bijelog pranja možete poduzeti neke korake. Najbolje je izbjegavati velika opterećenja, i naravno paziti na higijenu. Važno je koristiti primjereno donje rublje, najbolje pamučne gaćice i paziti da ih redovno mijenjate.
Mnogi povezuju pojavu bijelog pranja sa pušenjem duhanskih proizvoda, zbog čega se savjetuje prestanak ili smanjivanje što je više moguće. Osim duhanskih proizvoda, potrebno je izbjegavati pretjerano konzumiranje kave i alkohola.
Vaša jela obogatite peršinom, i raznim sezonskim povrćem. Peršin se inače pokazao jako dobrim prirodnim borcem protiv bakterija i gljivica.
Ako do bolesti ipak dođe važno je biti ustrajan u liječenju. Bijelo pranje se liječi kroz duži vremenski period, a liječenje traži strpljenje i ustrajnost.

Nema komentara:

Objavi komentar