ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Recept za mast od čuvarkuće

Čuvarkuća je možda jedna od najpoznatijih ljekovitih biljaka danas, zbog čega ćemo vam predstaviti recept za pripremu ljekovite masti od listova ove biljke.

Netres ili čuvarkuća je jako ljekovita biljka, točnije kaktus, koja se koristi kao prirodni lijek već dugo godina. Ovo je prilika da naučite pripremiti sebi ljekovitu mast od listova čuvarkuće.

Za pripremu ove ljekovite masti slijedite recept koji vam donosimo

Potrebno vam je: 1 šaka sitno isjeckanih listova čuvarkuće i 200 grama masti.
Priprema masti od čuvarkuće: Mast (svinjska mast) se opere u 9 voda. Nakon toga u jednom lončiću trebate pomiješati mast sa listovima biljke. Na laganoj temperaturi se mast otopi, bez kuhanja, čim se otopi skloni se sa vatre i ostavi 12 sati da odstoji. Poslije toga se mast ponovo lagano zagrije da postane tečna, procijedi se i pretoči u staklenku. Mast koju ste dobili čuvajte u frižideru.
Mast od čuvarkuće je ljekovita za rane koje su nastale od udarca i prignječenja, zagnojene rane koje neće dugo da zarastu, otoke i protiv sunčevih pjega i fleka na koži, ubode insekata i fistule. Svakako je dobro imati ovu mast kod kuće, a kako je priprema jako jednostavna, to je još jedan razlog da sebi pripremite ovu mast.
Tekst je preuzet sa portala KakoLijeciti

Nema komentara:

Objavi komentar