četvrtak, 7. siječnja 2016.

Pripremite sebi čaj od borovih iglica

Čaj od borovih iglica je jako ugodnog mirisa i okusa, a uz sve to je jako zdrav jer jača imunitet.

Ovaj čaj je dobar i u slučaju da imate problema sa pijeskom u bubrezima te za ispiranje grla u slučaju upale. Čaj od borovih iglica ima diuretsko djelovanje, ubrzava izbacivanje viška vode iz organizam, tako djelujući na regulaciju krvnog tlaka. Za pripremu čaja se preporučuju izbojci, odnosno sami vrh bora koji se mogu brati od se brati od ožujka ili travnja na nižim nadmorskim visinama pa sve do lipnja na višim nadmorskim visinama.

Evo i recepta za čaj od borovih iglica

Da bi bili sigurni da imate čiste borove iglice, jako je važno da su ubrani najmanje dvjestotinjak metara od najbliže prometnice.
Za pripremu čaja od borovih iglica trebaju vam ovi sastojci: 800 ml vode i pola šalice svježe ubranih borovih iglica.
Priprema čaja ide po uputama: Uzmite svježe ubrane borove iglice i usitnite ih te dodajte u proključalu vodu. Kuhajte 15 minuta na laganoj vatri. Nakon toga ukloniti sa vatre i ostaviti pola sata u poklopljenoj posudi da odstoji. Kada je čaj odstajao procijedite ga i po želji dodajte limun i zasladite sa medom. Čaj bi trebao biti crvenkaste boje i na površini se mogu pojaviti kapljice eteričnog ulja. Čaj trebate čuvati u hladnjaku i piti ga do 3 puta dnevno.
Oprez: Čaj se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Nema komentara:

Objavi komentar