ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Naučite pripremiti doručak koji prevenira rak i topi kilograme

Ovo je doručak koji spriječava rak debelog crijeva, i topi kilograme. Recept je jednostavan pa svakako isprobajte ovo zdravo jelo.

Mnogi ne vjeruju, no zaista postoji zdrav i ukusan doručak koji topi kilograme a uz to spriječava rak debelog crijeva. Za pripremu ovog doručka dovoljno vam je tek 15 minuta.
Četiri jako dobra razloga za ovu kašu su osjećaj sitosti, manja razina lošeg kolesterola, normalan krvni tlak i prevencija raka.
Priprema zobene kaše je jednostavna što je dodatni razlog da sebi pripremite ovaj zdravi doručak.
Spomenuli smo osjećaj sitosti. Naime, trebate znati da zobena kaša u sebi sadrži vlakna koja će vas držati sitima od ranog jutarnjeg doručka sve do idućeg obroka. Ovaj doručak stimulira probavu, pa je idealan za one koji žele izgubiti kilograme. Druga dobra stvar je to što ovaj doručak smanjuje razinu lošeg kolesterola. Zbog zdravih vlakana koja se nalaze u ovom doručku, masti se vežu za vlakna čime se izbjegava njihovo taloženje u organizmu. Zobena kaša regulira krvni tlak. Od svih namirnica pomoću kojih možete smanjiti krvni tlak, zobena kaša je najbolji izbor. Ona je bogata biljnim vlaknima uz pomoć kojih možete smanjiti krvni tlak za 30%, ako je redovno konzumirate za doručak. Prevenira pojavu raka. Namirnice od cijelog zrna smanjuju rizik od raka debelog crijeva, pokazale su brojne studije. Istraživanja su dala rezultate da zobena kaša može biti odlična kod prevencije raka dojke, jajnika i prostate.

Recept za zobenu kašu s bananama i cimetom

Sastojci za pripremu zdrave zobene kaše su: 1 šalica zobenih pahuljica, 1 banana isjeckana na komadiće, 1 žlica meda, 1 šalica mlijeka, 1 žličica cimeta i nešto isjeckanih oraha.
Priprema zobene kaše: Potopite pahuljice u mlijeko i ostavite ih da odstoje 10 do 20 minuta. Potom dodajte med i dobro promiješajte. Nakon toga dodajte banane i orahe, pa opet dobro promješajte. Na kraju možete dodati malo cimeta.

Nema komentara:

Objavi komentar