četvrtak, 17. ožujka 2016.

Recept za masku od koje će Vam kosa biti lijepa i neće opadati

Iskušajte ovaj super recept za prirodnu masku koja će ojačati Vašu kosu, spriječiti njeno opadanje i učiniti je ljepšom.

Ako do sada niste znali, vrijeme je da saznate - Maska za kosu s običnim kvascem prilično je jednostavno, ali jako učinkovito prirodno sredstvo koje čini čuda, čak i sa kosom koja je totalno zapuštena!
Maska koju možete sami sebi napraviti pravi je prirodni preparat za sve koji imaju problema sa kosom. Ako budete koristili ovu masku, vašoj kosi će te podići kvalitetu, i to dugoročno. Efekt se neće izgubiti već nakon par pranja kose.
Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi i prhuti.
Važno je da pravilno koristite masku za kosu
Ako djelujete preventivno i želite ubrzati rast kose, masku od kvasca koristite jednom tjedno, u trajanju 10-15 tjedana. Nakon toga napravite pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi.
Ukoliko ste već izgubili na kvaliteti kose, da bi ju ojačali i obnovili, masku od kvasca koristite 2 puta tjedno, u trajanju 6-8 tjedana. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 mjeseca.
Na ovaj način će te osigurati poboljšanje kvalitete kose i njen brži rast u slučaju otpadanja kose zbog stresa, bolesti, kemoterapije, hormonskih poremećaja, “jesenjeg” intenzivnijeg otpadanja kose.
Sastav maski možete mijenjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt ili sok aloe vere, ali osnovni sastojak kvasac ostaje isti. Neki stavljaju i žumanjak ali nije potrebno.
Koristeći maske na bazi kvasca možete postići nevjerojatne, dugoročne rezultate, ali se trebate pridržavati spomenutih uputa.

Evo i recepta za ovu čudotvornu masku za kosu

U 1 jušnoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 grama svježeg kvasca (ako koristite suhi: 1 kesica suhog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 grama svježeg kvasca).
Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta. Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu. Umotati najlonskom vrećicom i toplim ručnikom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.
Ako curi, probajte drugi put staviti manje mlijeka. Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, odnosno što duže to bolje. Nakon toga kosu operite šamponom, ako koristite na suhu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.
Napomena: Neki prave ovu masku i bez mlijeka tako da na komad kvasca staviti žličicu meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati žličicu ricinusovog ili maslinovog ulja. Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, opet napominjući što duže to bolje. Poslije oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i s malo balzama.
Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija i gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

Nema komentara:

Objavi komentar