Ako držite dijetu, a opet želite jesti zdravo i ukusna jela, evo jednog recepta za vas.
Za pripremu ovog dijetalnog, ukusnog jela, ne trebate mnogo vremena, kao niti posebnih kulinarskih vještina.Slijedite naše upute, i pripremite sebi ukusnu piletinu sa metvicom.
Recept je opisan u nastavku teksta, nadamo se da će vam se jelo svidjeti
Za početak nekoliko puta nožem zarežite pileće zabatke kojima ste prethodno uklonili kožu i stavite ih u posudu. Promiješajte med s limunovim sokom, jogurtom, 2 žlice metvice, paprom i soli. Dobivenom marinadom prelijte piletinu i pustite da odstoji nekih pola sata.Posudu za pečenje obložite aluminijskom folijom i stavite piletinu te pecite tako na temperaturi od 180C stupnjeva, povremeno okrećući, dok piletina ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Pečenu piletinu, prije posluživanja, ukrasite ostatkom metvice.
Sastojci za 4 osobe: 8 pilećih zabataka, 1 žlica meda, 4 žličice limunova soka, 2 žlice jogurta, 4 žlice svježe metvice (nasjeckane), sol i papar.
Nadamo se da će vam jelo ispasti ukusno i prijatno za posluživanje. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar