Još su davno prije Stari Grci vjerovali da je Prozerpina, Božica podzemlja, stvorila peršin. Tada se, baš kao i danas, čaj od peršina pripremao za izbacivanje viška vode iz tijela, za čišćenje bubrega, i kod potrebe za detoksikacijom.
Ako ste prepoznali potrebu da vam treba čaj od peršina, evo recepta za pripremu. Postupak je jako jednostavan, pa isprobajte.Pripremite sebi Čaj od peršina jer je jako dobar za detoksikaciju
Postoji vjerovanje, a i vidljivo je na vagi, da se uz pomoć peršina mogu izgubiti suvišni kilogrami. Možda do sada niste znali, ali mnogi čajevi za mršavljenje sadrže peršin. Od peršina se tope kilogrami, ali samo zato što iz tijela izlazi puno vode.
Naime, istina je da peršin pomaže tijelu da se očisti od toksina, sve to izbacivanjem veće količine tekućine iz organizma, ali ne očekujte puno više od toga.
Iako nije najbolja namirnica za mršavljenje, peršin je itekako dobar i zdrav. Jako je bogat vitaminima A, C, i E, te mineralima. Peršin smanjuje loši kolesterol, a koristi se i za smanjenje krvnog tlaka. Odlično je prirodno sredstvo koje ublažava bolne menstruacije, a žene ga koriste i u slučaju neredovite menstruacije. Peršin je jako bogat željezom pa se preporučuje kod anemije.
Recept za pripremu čaja od peršina
Pripremite sebi čaj po ovom receptu: Stavite u lončić pola litre vode i dovedite ju do vrenja. Kada voda zakipi dodajte 2 žlice svježeg peršuna (ili jednostavno pola šake peršuna) i pustite da se kuha u kipućoj vodi 3 do 5 minuta. Izvadite listove peršuna i bacite ih, a tekućinu pustite da se ohladi.Serviranje čaja od peršina: Čaj od peršuna može se piti i topao i ohlađen. Možete ga piti u bilo koje doba dana osim kasno na večer, jer ćete u suprotnom morati često da ustajete na WC.
Nema komentara:
Objavi komentar